Snimljeni spotovi u sklopu projekta #e4U

Na svim projektima radimo predano i vrijedno, samo što nam pojedini predstavljlalu posebno zadovoljstvo, zbog dodatnih vrijednosti koje imaju po naše živote, naročito po živote naših mladih. Na jednom takvom smo dobili priliku da radimo još prije nekoliko mjeseci i njega završavamo etapno. Nakon što smo uspješno obavili E4U Media Boot Camp i odabrali najbolje timove mladih i njihove scenarije za kratke filmove, krenuli smo u snimanje. Okupili smo renomirana imena iz svijeta produkcije i mlade srednjoškolce iz različitih dijelova BiH, te krenuli u avanturu snimanja ovih inspirativnih video priča.

Prvo je završeno snimanje ekipe Oksimoroni na temu “Mobilnost mladih”, gdje su se srednjoškolci pokazali kao nevjerovatni glumci i voditelji, kojima bi pozavidjeli i mnogi profesionalci. Nakon toga, okupili smo tim pod nazivom “Napadači napadača”, a oni su svim svojim kreativnim snagama “napali” vršnjačko nasilje kroz svoj kreativni film, kako bi nam svima objasnili koliko je važno prenijeti poruku ljubavi i nenasilja te potaći mlade da se bore protiv svojih i tuđih loših postupaka.

Treće u nizu snimanja bilo je ono na temu “Ekonomsko-obrazovnog sistema u BiH", čiji scenarij su osmislili, snimili i vrhunski odglumili mladi iz tima “Detektivi”. Oni su baš kao iz pravih detektivskih priča riješili veoma komplikovan slučaj te će putem svog videa pokazati “velikima”, kako je uz malo truda i volje sve moguće. Četvrta i pretposljednja video priča je ona koja nas upozorava o odlasku mladih iz naše zemlje. Pripremili su je mladi iz ekipe ZDDGV i sigurni smo da niko neće ostati ravnodušan nakon što je pogleda.

Ostaje nam još jedna, posljednja, video priča o govoru mržnje, sa ekipom "Afrički morbili", koju snimamo sutra u Konjicu. Do tada vrijedno radimo na posljednjim detaljima, nadajući se lijepom i sunčanom danu za snimanje u gradu na najljepšoj rijeci na svijetu. Držite nam fige.