Zdravo! – Edukacija o zdravim životnim navikama za 1.200 učenika iz BiH

Za kompaniju Nestlé Adriatic, već drugu godinu zaredom, organizirali smo drugu sezonu projekta „Zdravo!“ koji za cilj ima educiranje učenika osnovnih škola o zdravim životnim navikama, s fokusom na pravilnu prehranu i važnost svakodnevnog bavljenja tjelesnom aktivnošću.

Tim povodom, u Sarajevu je danas održana konferencija za novinare na kojoj je istaknuto da će druga sezona, zbog značajnog uspjeha koji je postignut pilot projektom u kojim je educirano 550 učenika, biti realizirana u osnovnim školama iz Banja Luke, Sarajeva, Tuzle, Zenice, te dvije škole iz Mostara i Čitluka i obuhvatiti 1.200 učenika sedmih razreda.

Projekat je dobio pozitivna mišljenja Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH te Ministarstva prosvjete i kulture RS, a jedan od govornika na konferenciji bio je i federalni ministar obrazovanja i nauke, Damir Mašić. Atletičar Amel Tuka, vicešampion Evrope u trci na 800 metara, sportski je ambasador ovog projekta.

Nakon zvanične konferencije za novinare, upriličen je stručni skup za nastavnike koji će u odabranim školama učiti djecu o temeljnim postulatima zdravog života.