MITA Group podržala projekat Let’s Do It – očistimo zemlju za jedan dan

Tačno mjesec dana prije same akcije, 09.08.2012. godine, u hotelu Europa održana je konferencija za medije gdje je javnosti predstavljena akcija čišćenja BiH pod nazivom „Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan“.

Akcija „Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je akcija u historiji BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Riječ je o projektu koji se prvi put realizira u našoj zemlji u sklopu globalne akcije čišćenja cijele planete „Let’s do it World“, a nositelj projekta je Udruga građana „Ruke“, dok je agencija Mita Group jedan od partnera.

Uposlenici agencija Mita Group svojim aktivnostima nastoje doprijeniti napretku društvene zajednice, a društvena odgovornost je dio korporativne kulture koja je utkana u sistem vrijednosti, poslovanja, ciljeva i aktivnosti agencije, a kako smo ujedno i zaljubljenici u prirodu i sva njena bogatstva odlučili smo ovom projektu pružiti maksimalnu podršku.

„Podrška koju su uposlenici naše agencije MITA Group, pružili za realiziranje projekta “Let’s Do It Bosnia – očistimio zemlju za 1 dan” ukazuje na aspekte društveno odgovornog djelovanja koje je utkano u poslovanje naše agencije. Vjerujem da će akcija 9. septembra biti uspješna te da će utjecati na jačanje ekološke svijesti naših građana. Ovom prilikom pozivam predstavnike bh. kompanija da nam se pridruže i daju nesebični doprinos aktivnostima koje poduzimamo za brigu i zaštitu okoliša, poboljšanje kvalitete našeg življenja i očuvanju prirodnih resursa naše zemlje,“ poručio je na press konferenciji Ejub Kučuk, vlasnik i direktor agencije MITA Group.

Sa stanovišta prirodnih bogatstava naša zemlja se ubraja među najinteresantnije regije u Europi i to je naše neprocjenjivo nacionalno bogatstvo i naslijeđe. Na žalost do danas se ovom izvanrednom prirodnom potencijalu nije pridavala odgovarajuća pažnja, pa smo svakodnevno svjedoci neadekvatno odloženog otpada koje kvari sliku naših pejzaža, bacanja smeća na ulicama, iz automobila u saobraćaju, i iz domaćinstava. Broj neuređenih općinskih odlagališta otpada je veliki.

I vi možete podržati akciju “Let’s Do It – očistimo zemlju za jedan dan“. Za više informacija posjetite http://www.letsdoit.ba/.